Trots mocht ik ook dit jaar zijn:

In juni 2016 ben ik afgestudeerd aan de Kunstacademie Noord Limburg. We zijn trots! Ik heb al die jaren hele mooie reacties gehad en de afgelopen maanden kon het niet op.

Het begon al in mei.

Geselecteerd voor op een poster:

Alle cursisten (hoge graad 1 t/m 5 en specialisatie 1 en 2) van de opleiding tekenen kregen 3 weken de tijd om een mooie tekening te maken van een ballerina voor op een poster. Er waren verschillende meisjes die hiervoor model stonden. De poster was voor de afdeling dans van de academie ter aankondiging van 3 voorstellingen “We dance for dreams” in het Dommelhoftheater te Neerpelt op 20, 21 en 22 mei 2016.

En …. mijn tekening was de winnaar. Toen was ik wel heel erg trots!!!


En dan het verslag d.d. 16-6-2016 van de jury over mijn afstuderen:

Leerling: Dayke Gevers.

Positieve bemerkingen:

  1. Zeer sterke natuurstudies, juiste waarneming. Er zit leven in!
  2. Letterlijk en suggestief zeer goed. Enorm technisch kunnen!
  3. Gevoel voor variaties, voor een grafische lijn in de lijn- en inkttekeningen.
  4. Alles zit goed: licht-donker, compositie, kleurgevoel, volumes.

Dat is toch ook leuk om te lezen!!!


En dan dit berichtje op 12 juli:

Ik was hiervoor gevraagd door het bestuur n.a.v. mijn deelname aan de Vincent van Goghweek in Zundert. De eerste workshop was nog niet afgelopen  of er werd mij al gevraagd of ik door wilde gaan met een vervolgcursus. Hoe leuk is dat?! Dit heb ik natuurlijk ook gedaan. Er waren 15 deelnemers per cursus en er was nog een wachtlijst. Helaas waren daarna de beschikbare uren voor mijn workshops op.

Een citaat uit de Nieuwsbrief  van Juli 2016 van Het Penseeltje uit Veldhoven.

Voorwoord van de voorzitter,

Beste leden,

………….(de eerste tekst is niet van toepassing )…………………… maar dan komt er een stukje over de 2 workshops “portrettekenen” welke ik het afgelopen studiejaar heb gegeven. Ook dit maakte mij trots:

Workshops

De afgelopen maanden heeft Dayke Gevers een workshop portrettekenen gegeven die zeer goed ontvangen is. Alle deelnemers waren erg enthousiast en zeggen veel te hebben opgestoken, maar moeilijk was het wel. De grondbeginselen zijn nu duidelijk en nu komt het aan op veel oefenen, want alleen dan leer je het echt goed. Dit was de enige workshop waar grote belangstelling voor was.

Verder heeft het Bestuur twee nieuwe workshops aangeboden, t.w. Houtskool en Buiten schilderen. Deze zijn helaas wegens gebrek aan belangstelling niet door gegaan. Op het inventarisatieformulier wat we in het atelier hebben gelegd bleek dat er veel interesse was deze workshops. Nu we ermee wilden beginnen laten al deze mensen het echter afweten. Dat vinden we erg jammer want we moeten mensen vinden die de workshops willen geven en hier tijd voor vrij willen maken en uiteindelijk moeten we ze weer afzeggen omdat slechts 2 of 3 mensen echt willen deelnemen. Helaas was dit in het verleden ook al zo en daarom zijn we een aantal jaren gestopt met het organiseren van workshops. Echter op verzoek van veel leden hadden we besloten om nu de draad weer op te pakken, maar het bleek wederom geen succes. We vinden dit heel jammer.

met vriendelijk groet,

Namens het Bestuur,

Els Rijnvis

voorzitter


En nu staat de volgende uitdaging op de stoep:

Tekenlessen bij mij thuis in Westerhoven:

In oktober ga ik starten met een basiscursus tekenen. Deze wordt gegeven op de zondagochtend van half 10 tot 12 uur. Op dit moment (26-7-2016) is er nog plaats voor 2 volwassenen. Cursusdata elke zondagochtend van 9 oktober t/m 11 december 2016.

Hebben jullie zin om ook te leren tekenen en wil je meer informatie,  stuur dan een e-mail naar kunst@dayke.nl.

Een cursus start als er 4 personen (kinderen of volwassenen) op één en hetzelfde tijdstip kunnen meedoen.

Groetjes,

Dayke Gevers.

tel. 06-30292836

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *